O nas

Naša skupina zanesljivih in izkušenih prevajalcev ima dolgoletne izkušnje s prevajalskimi in lektorskimi storitvami.

Kakovostne prevajalske in lektorske storitve

Prevajanje in lektoriranje zagotavlja skupina zanesljivih in izkušenih prevajalcev, ki skrbijo za to, da so prevajalske in lektorske storitve opravljene dobro, kakovostno in na najvišji ravni, vse z namenom zagotavljanja zadovoljstva naših strank.

Prevajanje različnih vrst besedil

Te izkušnje obsegajo prevajanje besedil različnih vrst, naj bodo to strokovna in akademska besedila, tehnična in pravna besedila, pogodbe in obrazci ali pa leposlovje in sicer tako proza kot dramatika ali poezija. Prevajamo tudi krajša besedila kot so reklame, promocijska besedila, besedila za spletne strani ali pa turistične brošure.

Izkušeni in strokovni prevajalci

Prevajalci in prevajalke imajo dolgoletne izkušnje tako pri prevajanju iz angleščine kot pri prevajanju v angleščino.

Popravljanje prevodov in izboljševanje jezikovnih rešitev

Lektoriranje angleščine vključuje tako lektoriranje dokončno urejenih besedil kot tudi urejevanje besedil v angleščini, pri katerih je nekatere dele potrebno ponovno prevesti ali najti boljše jezikovne rešitve in jih šele zatem jezikovno pregledati in lektorirati.

Klemen Jelinčič Boeta

Vodja skupine je prevajalec Klemen Jelinčič Boeta, ki je dolgoletni član Društva slovenskih književnih prevajalcev in Društva znanstvenih in tehničnih prevajalcev Slovenije.

Ima več kot dvajset let izkušenj pri prevajanju iz slovenščine v angleščino in prevajanju iz angleščine v slovenščino.

Poleg številnih različnih strokovnih, akademskih in pravnih besedil ter različnih turističnih prospektov je prevedel tudi nekaj knjig iz angleščine, na primer klasično leposlovje Kratke zgodbe Stephena Cranea (pri založbi Lynx), kakor tudi v angleščino (npr. Time for Tea pri založbi Jasa).

Avtor tudi piše v angleščini, v kateri mu je izšlo več akademskih člankov (objavljenih v npr. Zgodovinski časopis ali Razprave in gradivo) in dve knjigi (npr. Languages and Peoples of Europe, ki jo je izdal Narodni muzej Slovenije).

Prav zaradi vseh teh dejavnosti je o avtorju članek tudi na Wikipediji: Klemen Jelinčič Boeta (Wikipedija).

Potrebujete prevod ali lektoriranje?

Kontaktirajte nas in nam pošljite povpraševanje.
© 2023 - 2024 KlemenJelincic.si. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti Pravilnik o piškotkih Kontakt
Izdelava:
Hrabar